Prinses Irene - Huizen

Afgelopen zaterdag vond als afsluiting van de Huizer Havendag, het eerste Midsummernight concert plaats in de Haven van Huizen. Op een groot drijvend podium gaven Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen en Groot Excelsior uit Amsterdam een spetterend concert.

Zo'n 1500 toeschouwers genoten aan de kade en op de bootjes van dit muzikale hoogtepunt van de Huizer Havendag!


Op vakantie met Prinses Irene!                                                                      

Zaterdag 16 juni vindt het eerste Huizer Haven Midsummernight-concert plaats. ’s Avonds verzorgt het harmonieorkest van muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen het eerste deel van de avond en harmonieorkest Groot Excelsior uit Amsterdam het tweede deel. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er aan de kop van de Oude Haven een groot podium op het water gebouwd. Het concert is dus vanaf alle kades te beluisteren.

Overdag geven diverse watersport gerelateerde verenigingen en organisaties acte de presence. Rondom de diverse clubhuizen zijn activiteiten gepland: een bottermarkt, kinderspelen, lichtbeelden, Micro Magic zeilen en optredens van Shanty koor de Zoute Zee. Diverse watersport presentaties en demonstraties, open huis van de KNRM, de botterwerf en de smederij. Ook is er een voetveer verbinding tussen de botterwerf en de AVOH.

’s Avonds zal Prinses Irene de avond openen om 20:00 u met een programma van drie kwartier in een echte vakantiesfeer. De reis gaat achtereenvolgens naar Andalusië, Kaatsheuvel, Parijs, Italië en na een vooruitblik naar de wintervakantie, weer naar Andalusië en de VS.

De prachtige pasodoble Cielo Andaluz vormt de aftrap. Dan gaan we naar de Efteling met o.a. Vogel Rok en Carnaval Festival, Paris-Montmartre een medley van chansons zoals Sous le Ciel de Paris en C’est si bon, naar Italië met de Italian Polka van Rachmaninov.

We snoepen even aan de winter met de muziek uit de Disneyfilm Frozen en een glansrol voor zangeres Bregje Knoop. Terug naar Andalusië met Malagueña van de Cubaanse componist Lecuona. Het gedeelte voor de pauze sluit af met de traditional An American Trilogy, een meezinger vooral bekend van Elvis Presley.

Prinses Irene bezorgt u zo al wat voorpret voor de komende vakantie(s).

Datum: zaterdag 16 juni 2018 Huizer Haven Midsummernight-concert
Tijd: 20 uur
Locatie: de Oude Haven
Toegang: GRATIS


Muziekvereniging Prinses Irene houdt op 7 april haar voorjaarsconcert, in eigen gebouw op de IJsselmeerstraat 5a. Het concert start om 20:00 uur, de toegang bedraagt €7,50, dit is inclusief koffie of thee. Drie ensembles van de vereniging zullen zich van hun beste kant laten horen: het Clarinet Choir, Flute Choir Silver Sound en Koperensemble Princess Brass.

Het Clarinet Choir, onder leiding van Corry Stoffelsma, is al tien jaar een onderdeel van de muziekverening. Het orkest bestaat uit klarinetten in alle soorten en maten. Zo hoort u de es-, bes-, alt- en basklarinet. Het Clarinet Choir brengt deze avond een gevarieerd programma met onder andere Dvorak.

Flute Choir Silver Sound is sinds september aangesloten bij muziekvereniging Prinses Irene en bestaat uit alleen dwarsfluiten. Ze hebben op het moment elf leden en staan onder leiding van Monika van Lier. Ze zijn nog op zoek naar nieuwe dwarsfluitisten. Zij spelen 7 april een programma met stukken uit verschillende tijdperken.

Koperensemble Princess Brass is een kopergroep van ongeveer acht mensen, onder leiding van Ron Mostaard. Naast concerten voor de vereniging speelt Princess Brass veel bij activiteiten in en om Huizen. Ook hebben zij al enkele meezingmiddagen georganiseerd voor de licht-dementerenden van Huizen, in samenwerking met stichting Dementievriendelijk Huizen. Princess Brass brengt bij het concert een programma in verschillende stijlen: klassieke stukken van onder andere Pachelbel, maar ook de swing- en gospelmuziek zal klinken op 7 april.

Een goede kennismaking met de veelzijdigheid van blaasinstrumenten. Kortom een concert dat u niet mag missen!

Op zaterdag 14 april geeft Harmonieorkest 'Prinses Irene' een dubbelconcert samen met  Koninklijke Harmonie 'De Voortgang' uit Neeroeteren (België). Dit concert vindt plaats op een bijzonder mooie locatie: De NedPho koepel in Amsterdam.

De Gerardus Majellakerk in Amsterdam Oost, een rijksmonument uit 1925, is een echte koepelkerk naar Byzantijns voorbeeld. De naam van de kerk is bij de inhuizing van het Nederlands Philharmonisch Orkest veranderd in "De NedPho-Koepel".

De KH De Voortgang uit Neeroeteren brengt deze avond een programma dat opgebouwd is rond de kernbegrippen 'Life' en 'Beeld'. Beide begrippen worden vrij breed geïnterpreteerd, zodat het net zo goed kan gaan over het zoeken naar 'beelden uit het leven gegrepen' als naar banden met beeldende kunsten, film, dans… Om dit te bereiken, wordt aan het publiek een verscheidenheid van muzikale genres gepresenteerd.

Kern van het programma is “Beelden uit een tentoonstelling”, het bekende pianowerk van Modest Moussorgsky, dat vooral in de georkestreerde versie van M. Ravel bekend is geworden bij het grote publiek, en waaruit een aantal beelden zullen worden gespeeld.

Daarnaast evolueert het programma echter van klassiek naar populair en hedendaags, en komen componisten als O. Respighi over N. Rota en J. Williams tot J. Dodd en S. Bradley aan bod.

Harmonieorkest Prinses Irene zal na de pauze ook een gevarieerd programma brengen. Zij beginnen hun concert met het prachtige openingswerk Aurora Borealis waarna zij hun programma vervolgen met Four Norfolk Dances van Philip Sparke. Dit stuk is een ode aan één van de mooiste provincies van Engeland.

Elsa’s Procession to the Cathedral komt uit de tweede act van Richard Wagners beroemde opera Lohengrin. Tijdens deze prachtig statische maar romantische muziek schrijden Elsa en haar redder en held naar de kathedraal. Henry V, een Suite uit de film Henry V, gearrangeerd door Johan de Meij en tot slot het bijzondere werk Symphony 'X' ('The Big D') van de Amerikaanse componist Don Gillis.

Gillis hield van grapjes in de muziek. De compositie verbeeldt in muzikale zin de stad Dallas. De muziek is puur Amerikaans van aard. Gillis ging daarbij niet uit van een symfonie op puur klassieke grondslag, maar werkte voornamelijk gevoelsmatig. De 4 delen van de symfonie kregen de volgende titel :
1. All American City
2. Requiem for a hero
3. Conventioneer
4. Cotton Bowl

De delen lijken, met uitzondering van deel 2, gebaseerd op Amerikaanse volksmuziek, muziek die een grote gelijkenis vertoont met de composities van Aaron Copland. Het Amerikaanse karakter van de muziek wordt versterkt door de klanken van de kopergroep, die sterk doen denken aan marsmuziek van onder andere Sousa en Copland. Deel 2 wijkt muzikaal sterk af van de andere delen. Dit requiem verwoordt op muzikale wijze een van de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse geschiedenis: de moord op president John F. Kennedy.

Kaarten bestellen? Klik hier!

Zondag 11 maart om 11:00u vindt het leerlingenconcert plaats met leerlingen van Elize van den Berg. Elize verzorgt de pianolessen in gebouw prinses Irene. 

Familie en vrienden van haar leerlingen zijn welkom om te komen luisteren. Heb je interesse in pianoles en wil je eens horen wat je allemaal kan leren spelen op de piano? Kom dan ook langs om te luisteren!

De toegang is vrij.

Zaterdag 27 januari zijn in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene weer de jaarlijkse officiële muziekexamens van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) afgenomen. Alle 35 examenkandidaten die opgingen voor het A, B of C examen zijn hierbij geslaagd, waaronder 8 leerlingen van Muziekvereniging Prinses Irene.

De examendag werd 's avonds afgesloten met een concert, waarbij de leerlingen hun examenstukken konden laten horen. Met trots ontvingen zij hun diploma met een 8 als gemiddeld waarderingscijfer.


Het harmonieorkest van Prinses Irene kan terug kijken naar een zeer muzikale samenwerking met het Utrechts Opera Koor.
Afgelopen zaterdag kon het publiek genieten van o.a. het Casta Diva uit Norma waarin Mylou Mazali, mezzosopraan, de prachtige solo voor haar rekening nam. Tevens werd genoten van haar deskundige informatie over de uit gevoerde werken.
De toegift De Zigeurenbaron, het Coro di Zingari, werd enthousiast door het publiek meegezongen.
 
Het volgend project van harmonieorkest Prinses Irene is het Nieuwjaarsconcert op nieuwjaarsdag in het Erfgooiers College.
 
(foto: J. Putuhena)
 


Zaterdag 4 november aanvang 20:00 uur vindt het najaarsconcert van enkele orkesten plaats in het gebouw van de muziekvereniging aan de IJsselmeerstraat 5a in Huizen.

Naast het koperensemble Princess Brass onder leiding van dirigent Ron Mostaard en het Clarinet Choir onder leiding van dirigente Corry Stoffelsma zal voor het eerst optreden het Flute Choir Siversound onder leiding van Monika van Lier.

Dit fluit ensemble bestaande uit de c-fluiten, piccolo en altfluit was vroeger aangesloten bij de organisatie Huismuziek het Goor onder de naam Windkracht 10. Nadat de organisatie in 2010 was opgeheven leidde het een zelfstandig bestaan. Sinds kort is het schitterende ensemble aangesloten bij Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen.

Het concert omvat een gevarieerd programma. Het belooft een heerlijke avond muziek te worden. 

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor € 7,50 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar € 5,- (inclusief koffie of thee)

Op de Huizer Dag speelt aan de voet van de Oude Kerk het harmonieorkest van Prinses Irene. Dirigent Joop Boerstoel heeft voor dit buitenconcert een leuk lied- en 

dansprogramma samengesteld. Prinses Irene hoopt met dit programma bij het Huizer publiek een gevoelige snaar te raken.

Harmonieorkest Prinses Irene Huizen staat bekend om zijn verrassende optredens. Steeds weer is dirigent Joop Boerstoel in staat om een interessant programma samen te stellen met zeer veel afwisseling. Lied en dans staat in het lichtvoetige programma centraal. Dit jaar met het Huizer-Dag-thema ‘Een vleugje Holland’. Daarbij worden de overzeese gebiedsdelen niet vergeten: in Latin ABC speelt Irene achtereenvolgens Latijns-Amerikaanse dansen uit Aruba, Bonaire en Curacao. Het musicalsucces Soldaat van Oranje komt voorbij, evenals een medley met liedjes van Jan Smit, Nick & Simon, Gerard Joling en Marco Borsato. U krijgt ook nog muziek te horen uit Finland, Spanje en Ierland. Voor elk wat wils en een mooie afsluiting van de zomer.

Komt dus allen luisteren naar dit gratis buitenconcert, want hoe meer publiek, des te beter wordt er gespeeld!

Datum zaterdag 9 september 2017 Huizer Dag

Tijd 11:00u

Locatie Achter de Oude Kerk, Huizen.

Toegang GRATIS

Op zaterdag 11 november geven Harmonieorkest Prinses Irene en het Utrechts Operakoor een gezamenlijk concert in het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum. Vele bekende operanummers zullen de revue passeren! Mis het niet en bestel nu uw kaarten!