Prinses Irene - Huizen

Kun je niet wachten tot 9 en 10 november? Kom dan a.s. zaterdag 27 oktober om 15:30 uur naar het gebouw van 'Prinses Irene'.

COV Excelsior en Harmonieorkest 'Prinses Irene' gaan de hele zaterdag met elkaar repeteren en aan het eind van de dag zullen zij een aantal stukken in volle bezetting ten gehore brengen!

Kom dus om 15:30 uur luisteren naar de prachtige klanken van Karl Jenkins' 'The Armed Man'!

 Lezing The Armed Man door Joop van Velzen in bibliotheek Huizen

 Op 17 oktober is in de bibliotheek van Huizen een lezing over The Armed Man van Karl Jenkins. De lezing die wordt gegeven door Joop van Velzen, gaat in op de bijzondere geschiedenis en geeft uitleg over de inhoud en samenstelling van dit muziekstuk.

 The Armed Man hoort inmiddels tot één van de meest geliefde muziekstukken van de eenentwintigste eeuw. De  carrière van Karl Jenkins als jazzmuzikant en componist schommelt voortdurend heen en weer tussen klassiek en populair. Een reclametune voor Delta Airlines werd onverwachts een publiekshit. Deze plotselinge populariteit inspireerde Jenkins tot het componeren voor de concertzaal. Je zou de stijl van Jenkins’ oratoria kunnen typeren als popmuziek, maar dan op een symfonische leest geschoeid. De vergelijking met de ‘klassieke’ Paul McCartney dringt zich op, al heeft Jenkins veel meer greep op de grote lijn.

 Hiermee is de avond een mooie opmaak naar het concert op 9 en 10 november in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

In een unieke samenwerking wordt dit concert uitgevoerd door twee bekende Huizer verenigingen: Prinses Irene en COV Excelsior.

 Joop van Velzen is de auteur van de 4-delige biografie over de muzikale vriendschap tussen Clara Schumann en Johannes Brahms. Daarnaast schrijft hij over talrijke onderwerpen uit de klassieke muziek en werkt hij momenteel aan een biografie over Hugo Wolf. Daarnaast geeft hij cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de wereld van de klassieke muziek. Tenslotte doceert hij over deze grote verscheidenheid van aspecten ook aan verschillende HOVO’s en de Vrije Academie in Amsterdam.

In verband met de te verwachten opkomst vragen wij de gratis entree vooraf te reserveren via www.bibliotheekhlb.nl

 Bibliotheek Huizen | Plein 2000-1 | woensdag 17 oktober 2018 | 20.00 – 21.30 uur | toegang gratis

 Informatie: www.covexcelsior.nl , www.prinses-irene.nl en www.musicinlife.nl

 

COV Excelsior en Harmonieorkest Prinses Irene, beide uit Huizen, geven voor het eerst in hun bestaan, op initiatief van het harmonieorkest, twee gezamenlijke concerten op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018.

 Op het programma staat het, in het begin 21e eeuw door Karl Jenkins gecomponeerde werk, ‘The Armed Man’ dat tweemaal zal worden uitgevoerd in studio 1 van het MCO in Hilversum. Het werk heeft de subtitel A Mass For Peace en is een gepaste muzikale vertolking voor de 100-jarige herdenking van het einde van WO-1. Het is binnen twee decennia zeer geliefd geworden bij zangers en toehoorders en behoort inmiddels tot de meest uitgevoerde eenentwintigste -eeuwse composities. The Armed Man is een eigentijdse compositie en is voor een breed publiek toegankelijk. Mede door de videofragmenten die gedurende de hele Mass vertoond worden is het een indrukwekkende uitvoering.

Solisten zijn mezzosopraan Mirjam Schreur en bariton Willem de Vries.

Datum vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018
Locatie MCO, Heuvellaan 33 in Hilversum
Aanvang 20.15 uur
Toegang voorverkoop €22,- en aan de zaal €25,-

                    

 

De weersvoorspellingen waren matig maar gelukkig hebben we in een stralend zonnetje het publiek op de Huizerdag vermaakt met een gezellig concert!

   

Op zaterdag 8 september zal Harmonieorkest Prinses Irene van 11:00 tot 12:00 uur een gezellig concert geven op het pleintje voor de Oude Kerk. Met dit programma maakt
Prinses Irene een reisje door Europa met uitstapjes naar Frankrijk met het stuk 'Paris Montmartre', Italië met 'Italian Polka' en 'Nessun Dorma' en Spanje met 'Cielo Andaluz' en 'Malagueña'. Verder spelen zij een aantal Disney klassiekers (Beauty and the Beast en Jungle Book), dit ter voorbereiding op het Nieuwjaarsconcert op 1 januari 2019 dat het thema 'Disney' zal hebben.

Kom dus vanaf 11 uur gezellig luisteren naar dit leuke Huizerdagconcert!

Afgelopen zaterdag vond als afsluiting van de Huizer Havendag, het eerste Midsummernight concert plaats in de Haven van Huizen. Op een groot drijvend podium gaven Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen en Groot Excelsior uit Amsterdam een spetterend concert.

Zo'n 1500 toeschouwers genoten aan de kade en op de bootjes van dit muzikale hoogtepunt van de Huizer Havendag!


Op vakantie met Prinses Irene!                                                                      

Zaterdag 16 juni vindt het eerste Huizer Haven Midsummernight-concert plaats. ’s Avonds verzorgt het harmonieorkest van muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen het eerste deel van de avond en harmonieorkest Groot Excelsior uit Amsterdam het tweede deel. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er aan de kop van de Oude Haven een groot podium op het water gebouwd. Het concert is dus vanaf alle kades te beluisteren.

Overdag geven diverse watersport gerelateerde verenigingen en organisaties acte de presence. Rondom de diverse clubhuizen zijn activiteiten gepland: een bottermarkt, kinderspelen, lichtbeelden, Micro Magic zeilen en optredens van Shanty koor de Zoute Zee. Diverse watersport presentaties en demonstraties, open huis van de KNRM, de botterwerf en de smederij. Ook is er een voetveer verbinding tussen de botterwerf en de AVOH.

’s Avonds zal Prinses Irene de avond openen om 20:00 u met een programma van drie kwartier in een echte vakantiesfeer. De reis gaat achtereenvolgens naar Andalusië, Kaatsheuvel, Parijs, Italië en na een vooruitblik naar de wintervakantie, weer naar Andalusië en de VS.

De prachtige pasodoble Cielo Andaluz vormt de aftrap. Dan gaan we naar de Efteling met o.a. Vogel Rok en Carnaval Festival, Paris-Montmartre een medley van chansons zoals Sous le Ciel de Paris en C’est si bon, naar Italië met de Italian Polka van Rachmaninov.

We snoepen even aan de winter met de muziek uit de Disneyfilm Frozen en een glansrol voor zangeres Bregje Knoop. Terug naar Andalusië met Malagueña van de Cubaanse componist Lecuona. Het gedeelte voor de pauze sluit af met de traditional An American Trilogy, een meezinger vooral bekend van Elvis Presley.

Prinses Irene bezorgt u zo al wat voorpret voor de komende vakantie(s).

Datum: zaterdag 16 juni 2018 Huizer Haven Midsummernight-concert
Tijd: 20 uur
Locatie: de Oude Haven
Toegang: GRATIS


Muziekvereniging Prinses Irene houdt op 7 april haar voorjaarsconcert, in eigen gebouw op de IJsselmeerstraat 5a. Het concert start om 20:00 uur, de toegang bedraagt €7,50, dit is inclusief koffie of thee. Drie ensembles van de vereniging zullen zich van hun beste kant laten horen: het Clarinet Choir, Flute Choir Silver Sound en Koperensemble Princess Brass.

Het Clarinet Choir, onder leiding van Corry Stoffelsma, is al tien jaar een onderdeel van de muziekverening. Het orkest bestaat uit klarinetten in alle soorten en maten. Zo hoort u de es-, bes-, alt- en basklarinet. Het Clarinet Choir brengt deze avond een gevarieerd programma met onder andere Dvorak.

Flute Choir Silver Sound is sinds september aangesloten bij muziekvereniging Prinses Irene en bestaat uit alleen dwarsfluiten. Ze hebben op het moment elf leden en staan onder leiding van Monika van Lier. Ze zijn nog op zoek naar nieuwe dwarsfluitisten. Zij spelen 7 april een programma met stukken uit verschillende tijdperken.

Koperensemble Princess Brass is een kopergroep van ongeveer acht mensen, onder leiding van Ron Mostaard. Naast concerten voor de vereniging speelt Princess Brass veel bij activiteiten in en om Huizen. Ook hebben zij al enkele meezingmiddagen georganiseerd voor de licht-dementerenden van Huizen, in samenwerking met stichting Dementievriendelijk Huizen. Princess Brass brengt bij het concert een programma in verschillende stijlen: klassieke stukken van onder andere Pachelbel, maar ook de swing- en gospelmuziek zal klinken op 7 april.

Een goede kennismaking met de veelzijdigheid van blaasinstrumenten. Kortom een concert dat u niet mag missen!

Op zaterdag 14 april geeft Harmonieorkest 'Prinses Irene' een dubbelconcert samen met  Koninklijke Harmonie 'De Voortgang' uit Neeroeteren (België). Dit concert vindt plaats op een bijzonder mooie locatie: De NedPho koepel in Amsterdam.

De Gerardus Majellakerk in Amsterdam Oost, een rijksmonument uit 1925, is een echte koepelkerk naar Byzantijns voorbeeld. De naam van de kerk is bij de inhuizing van het Nederlands Philharmonisch Orkest veranderd in "De NedPho-Koepel".

De KH De Voortgang uit Neeroeteren brengt deze avond een programma dat opgebouwd is rond de kernbegrippen 'Life' en 'Beeld'. Beide begrippen worden vrij breed geïnterpreteerd, zodat het net zo goed kan gaan over het zoeken naar 'beelden uit het leven gegrepen' als naar banden met beeldende kunsten, film, dans… Om dit te bereiken, wordt aan het publiek een verscheidenheid van muzikale genres gepresenteerd.

Kern van het programma is “Beelden uit een tentoonstelling”, het bekende pianowerk van Modest Moussorgsky, dat vooral in de georkestreerde versie van M. Ravel bekend is geworden bij het grote publiek, en waaruit een aantal beelden zullen worden gespeeld.

Daarnaast evolueert het programma echter van klassiek naar populair en hedendaags, en komen componisten als O. Respighi over N. Rota en J. Williams tot J. Dodd en S. Bradley aan bod.

Harmonieorkest Prinses Irene zal na de pauze ook een gevarieerd programma brengen. Zij beginnen hun concert met het prachtige openingswerk Aurora Borealis waarna zij hun programma vervolgen met Four Norfolk Dances van Philip Sparke. Dit stuk is een ode aan één van de mooiste provincies van Engeland.

Elsa’s Procession to the Cathedral komt uit de tweede act van Richard Wagners beroemde opera Lohengrin. Tijdens deze prachtig statische maar romantische muziek schrijden Elsa en haar redder en held naar de kathedraal. Henry V, een Suite uit de film Henry V, gearrangeerd door Johan de Meij en tot slot het bijzondere werk Symphony 'X' ('The Big D') van de Amerikaanse componist Don Gillis.

Gillis hield van grapjes in de muziek. De compositie verbeeldt in muzikale zin de stad Dallas. De muziek is puur Amerikaans van aard. Gillis ging daarbij niet uit van een symfonie op puur klassieke grondslag, maar werkte voornamelijk gevoelsmatig. De 4 delen van de symfonie kregen de volgende titel :
1. All American City
2. Requiem for a hero
3. Conventioneer
4. Cotton Bowl

De delen lijken, met uitzondering van deel 2, gebaseerd op Amerikaanse volksmuziek, muziek die een grote gelijkenis vertoont met de composities van Aaron Copland. Het Amerikaanse karakter van de muziek wordt versterkt door de klanken van de kopergroep, die sterk doen denken aan marsmuziek van onder andere Sousa en Copland. Deel 2 wijkt muzikaal sterk af van de andere delen. Dit requiem verwoordt op muzikale wijze een van de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse geschiedenis: de moord op president John F. Kennedy.

Kaarten bestellen? Klik hier!

Zondag 11 maart om 11:00u vindt het leerlingenconcert plaats met leerlingen van Elize van den Berg. Elize verzorgt de pianolessen in gebouw prinses Irene. 

Familie en vrienden van haar leerlingen zijn welkom om te komen luisteren. Heb je interesse in pianoles en wil je eens horen wat je allemaal kan leren spelen op de piano? Kom dan ook langs om te luisteren!

De toegang is vrij.