Prinses Irene - Huizen

 • Princess Brass
  Princess Brass

  Dirigent : Ron Mostaard

 • Silver Sound
  Silver Sound

  Dirigent: Monika van Lier

 • Harmonieorkest
  Harmonieorkest

  Dirigent : Joop Boerstoel

 • Clarinet Choir
  Clarinet Choir

  Dirigent : Corry Stoffelsma

Sinds begin 2011 staat Jong Irene onder leiding van dirigent Lex Bak.

Op 9-jarige leeftijd startte Lex met saxofoon spelen. Vanaf zijn veertiende kwam daar slagwerk bij. Hij behaalde zijn Bachelor diploma slagwerk bij Bob Martens en Mark Eshuis aan het Conservatorium van Alkmaar. Een jaar later haalt hij zijn Bachelor diploma HaFaBra-directie bij Jan Schut aan hetzelfde conservatorium. In 2010 is Lex afgestudeerd voor zijn Master diploma HaFaBra-directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Lex participeerde meerdere malen aan de meerdaagse dirigentencursus ‘Lifelong Learning’ en werkte daar o.a. met Slagwerkensemble Elspeet Fanfare en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Ook bij LPO Baden-Württemberg was hij voor een workshop te gast. Verder volgde hij workshops bij o.a. Lucas Vis, Gert Buitenhuis en Bastiaan Blomhert.

Als dirigent is Lex ook werkzaam bij het het Dutch Play~In Orchestra, het Noord-Hollands Blazers Ensemble, Fanfare St. Caecilia Zwaag en de Uitgeester Harmonie. Hij dirigeerde 9 projecten van het Jeugd Project Orkest, waarmee hij onder andere 'Drieluik' van Oscar van Hemel en 'Symphony no.1 The Lord of the Rings' van Johan de Meij uitvoerde. 

meer informatie: www.lexbak.nl