Op 1 januari jl. was de feestelijke opening van ons jubileumjaar. Het Nieuwjaarsconcert had als thema: Feest. En een feest wás het, met vrolijke muziek in een overvolle zaal in De Graaf Wichman. De orkestleden hadden zich extra feestelijk uitgedost.

Al meteen bij de openingstune barstte het orkest los in de spetterende Jubilee Fanfare. Daar overheen klonk een gesproken tekst over de historie van 70 jaar Prinses Irene. Dirigent Joop Boerstoel bracht een toost uit op het nieuwe jaar. We speelden aansprekende muziek zoals Der Zigeunerbaron en delen uit de musical Elisabeth.

Voor kinderen was er de wedstrijd de mooiste outfit. 3 Kleine gasten hadden zich extra feestelijk gekleed en mochten naar voren komen. Locoburgemeester mw. Marlous Verbeek en dhr. Frans Bianchi, voorzitter van de St. Kunst en Cultuur Huizen, vormden de jury. Voor de gelegenheid werd Frans Bianchi eerst met een heuse ambtsketting tot burgemeester van cultuur benoemd.

De 5-jarige Laura Wokke won de wedstrijd, van top tot teen gekleed als een práchtig prinsesje. Zij ontving een fles met heerlijke champagne(snoep).

Met een spectaculaire en vrolijke uitvoering van Fiesta cu tres banda (P. Scheffer) werd het concert afgesloten.

Nou ja… we kozen voor traditie: de Radetzkymars was het echte eind. Zoals dat hoort met veel geklap en applaus…