Afgelopen zaterdag 18 april gaf Muziekvereniging Prinses Irene haar jubileumconcert met thema 70 Jaar Jong in de Wilhelminakerk in Bussum. Alle afdelingen presenteerden zich daar.

Bij binnenkomst werd het publiek al muzikaal welkom geheten door het gelegenheidsorkest De Boerenkapel. 

Het concert werd geopend door het Clarinet Choir o.l.v. Corry Stoffelsma. Zij speelden een stuk met variaties op Porgy and Bess van Gerswin speciaal voor dit ensemble gearrangeerd. Daarna volgde wederom een stuk van Gerswin en wel de Rhapsody in Blue voor klarinet waarbij de solo gespeeld werd door Marloes Markerink.

Na het Clarinet Choir volgde koperensemble Princess Brass o.l.v. Ron Mostaard. Zij speelde een heel bijzonder stuk met 16 variaties op het nummer "Happy Birthday" speciaal voor de 70e verjaardag van Muziekvereniging Prinses Irene. Het thema van Happy Birthday werd gespeeld in verschillende stylen zoals schots, jazz, western en carnaval.

Na de pauze was Jong Irene o.l.v. Lex Bak aan de beurt. Zij speelde muziek van Aladdin en muziek van het sprookje Rapunzel. Dit laatste stuk werd tevens uitgebeeld door toneelvereniging Ontwaakt. Als afsluiter van de avond speelde het harmonieorkest Prinses Irene o.l.v. Joop Boerstoel. Ook zij hadden een bijzonder programma ingestudeerd te beginnen met het prachtige koraal To My Country waarbij een speciale muzikale gast meedeed: organist Warno Ruting. Ook bij het tweede stuk Mannin Veen was het orgel een dankbare toevoeging. Daarna volgde On The Town van Bernstein en als toegift vrolijke muziek uit River Dance: Simple Gifts.

Een geslaagd muzikaal jubileumfeestje voor Muziekvereniging Prinses Irene!