De wereld draait door met Prinses Irene

In het jubeljaar 2015 gaat muziekvereniging Prinses Irene niet voorbij aan een lange traditie. Op 31 oktober vindt het najaarsconcert plaats in het eigen verenigingsgebouw. Deze keer presenteren zich drie onderdelen van de vereniging: het koperensemble Princess Brass o.l.v. Ron Mostaard, het klarinetkoor Hout van Irene o.l.v. Corry Stoffelsma en harmonieorkest Jong Irene o.l.v. Lex Bak.
De klankkleur van deze onderdelen is totaal verschillend. Het belooft dus een gevarieerde avond te worden.

Princess Brass opent het concert met een wandeling langs veel verschillende muziekstijlen. De Promenade uit Moessorgsky’s ‘Schilderijen bij een tentoonstelling’ vormt daarvan de omlijsting. Twee canzonas/troubadourliederen, een gospelsong, een Schots volksliedje, een kerkelijk lied, een blues die overgaat in een wervelende dans om daarna lekker te chillen. U hoort zo de veelzijdigheid van het koperensemble.

Hout van Irene neemt u achtereenvolgens mee naar Tsjechië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk met Vier Slavonische Dansen van Antonín Dvořák, Caprice for Clarinets van Clare Grundman en English Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams. Achtereenvolgens een romantische, een grillig/bokkerige en een typical English compositie.

Harmonieorkest Jong Irene neemt het slotakkoord voor zijn rekening. Dit orkest gaat eind november naar een festival en laat u alvast wat voorproeven.
De muzikale reis wordt voortgezet met twee thema’s uit Amerikaanse TV-series: Friends for Life van Dizzy Stratford/Jacob de Haan en JAG (Judge Advocate General) van Bruce Broughton.
Dan belanden we in de fantasiewereld met Gulliver’s Travels van Bert Appermont. De vier delen spreken voor zich: Lilliput, Brobdingnag, Laputa en Houyhnms. Het concert sluit af met Oregon van Jacob de Haan dat speelt in het Wilde Westen.

Al met al een spetterend avondje uit in het
gebouw van muziekvereniging Prinses Irene

Datum 31 oktober 2015
Locatie IJsselmeerstraat 5a Huizen
Toegang € 7,50 (geen pin)
Tijd start concert 20:00, zaal open 19:30