Het harmonieorkest van Prinses Irene geeft op 16 april een heel bijzonder concert in samenwerking met beiaardier Boudewijn Zwart. De heer Zwart heeft -en dat is redelijk uniek- een mobiel carillon ontwikkeld met 50 bronzen kerkklokken. Dit carillon dat drie ton weegt staat dan in de Wilhelminakerk in Bussum. Speciaal voor het harmonieorkest Prinses Irene en beiaardier Boudewijn Zwart heeft componist Kees Schoonenbeek Campana in Aria geschreven.

Een mooie traditie in de Lage Landen (Nederland, België en Noord-Frankrijk) is het bespelen van een beiaard of klokkenspel bij allerlei feestelijke gelegenheden.

Boudewijn Zwart (Amersfoort, 1962) is een Nederlandse beiaardier, organist en pianist. Hij stamt uit een bekende organistenfamilie. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en piano (hoofdvak) aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam (de voorloper van het Conservatorium van Amsterdam). In 1990 won hij alle categorieën van de driejaarlijkse Internationale Beiaardwedstrijd “Koningin Fabiola” in Mechelen (België). Samen met Henry Groen (1957) vormde Zwart jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Hij is stadsbeiaardier van Dordrecht (Grote Kerk), Ede (Oude Kerk), Gouda (St. Janstoren), Amsterdam (Westertoren en de Oude Kerk), Bergambacht (St. Laurentiustoren), Schoonhoven, IJsselstein, Barneveld, Apeldoorn, Wageningen en Zeewolde. Hij heeft verschillende composities op zijn naam staan. Hij is president van de internationale beiaardiervereniging Eurocarillon. Sinds 2002 heeft Zwart ook de leiding van het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht, een private hogere beroepsopleiding voor beiaardiers.

Kees Schoonenbeek (Arnhem, 1 oktober 1947) is een Nederlands componist, muziekpedagoog, organist, dirigent en musicus.

Zijn eerste studies deed Schoonenbeek aan het 'Muzieklyceum' (nu: ArtEZ Conservatorium) te Arnhem bij Noor Relijk van 1963 tot 1969 in het vak piano. Maar voor de studie van de compositie en muziektheorie ging hij van 1971 tot 1976 aan het conservatorium van Brabant in Tilburg en studeerde daar bij Jan van Dijk.

Daarna, van 1975 tot 1977 werd hij aan hetzelfde conservatorium docent voor muziektheorie en ging dan van 1977 tot 1980 naar de Amsterdamse Universiteit als docent in de vakgroep muziekwetenschap. In 1980 kwam hij terug aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en nu als docent voor compositie, muziektheorie en orkestratie. In 2010 ging Kees Schoonenbeek met pensioen als docent en is verder actief als componist.

Het harmonieorkest o.l.v. Joop Boerstoel speelt samen met de heer Zwart op orgel Rigaudon van Campra, Homage van Van der Roost, en Shakespeare Pictures van Hess.

Boudewijn Zwart speel ook nog een carillonimprovisatie, een carillonsolo en een orgelsolo.

Het harmonieorkest speelt verder nog een koraal: The Eight-Pointed Cross Chorale van Sciberras, de Fugue à la Gigue van Bach in een arrangement van Holst en een heel recent stuk van De Meij: Summer.

Al met al een apart en afwisselend avondje uit in de Wilhelminakerk van Bussum

Aanvang 20:00, zaal open 19:30
Kaarten €12,50 (incl. koffie/thee) 
Locatie Wilhelminaplantsoen 14, Wilhelminakerk Bussum

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.