‘Typical English’ met Prinses Irene

Op het voorjaarsconcert 2016 presenteren zich drie onderdelen van muziekvereniging Prinses Irene: het klarinetkoor Hout van Irene o.l.v. Corry Stoffelsma, het koperensemble
Princess Brass o.l.v. Ron Mostaard en harmonieorkest Jong Irene o.l.v. Lex Bak. Het thema van dit concert is Typical English en het optreden vindt plaats in het eigen verenigingsgebouw op zaterdagavond 2 april.

Zoals het thema al doet vermoeden staat de hele avond in het teken van de Britse Eilanden. Of het nu gaat om componist, vertolker of liedje, … de klok slaat Engels.

Om de verschillende klankkleuren van deze orkesten onder uw aandacht te brengen, zult u enkele stukken twee keer kunnen beluisteren. De English Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams wordt eerst vertolkt door het klarinetkoor, daarna door het harmonieorkest. De traditional Londonderry Air hoort u eerst van Hout van Irene en dan van Princess Brass.

Het klarinetkoor bijt het spits af met Wind in the Reeds van Gordon Jacob, Mr. Fothergill’s Sunday van Keith Amos en de eerder genoemde werken Londonderry Air en English Folk Song Suite.

Princess Brass geeft de follow-up met een koraal, een hymne, een traditional. Dan volgen Four Welsh Miniatures en Songs of the British Isles.

Harmonieorkest Jong Irene neemt het slotakkoord voor zijn rekening. Behalve de eerder genoemde suite speelt dit orkest een selectie van James Bond titelsongs, de hymne Land of Hope and Glory, de Floral Dance en liedjes van Adele en The Village People.

Al met al een spetterend avondje uit in het gebouw van muziekvereniging Prinses Irene

Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur)
Kaarten: €7,50 incl. koffie of thee
Locatie: IJsselmeerstraat 5a, Huizen