Op zaterdag 16 april gaf Harmonieorkest Prinses Irene een bijzonder concert in samenwerking met beiaardier Boudewijn Zwart. Voor deze speciale gelegenheid had hij zijn 3000 kilo wegend mobiel carillon meegenomen naar de Wilhelminakerk in Bussum.

Aanleiding voor dit concert was het speciaal voor Boudewijn en Prinses Irene gecomponeerde stuk: Campana in Aria. Dit stuk is 8 jaar geleden in première gegaan en omdat men dit zo'n bijzonder stuk vond werd de samenwerking deze avond wederom opgezocht.

Componist van dit prachtige stuk is Kees Schoonenbeek die tevens aanwezig was bij dit concert!  

Naast Campana in Aria zijn er diverse andere mooie stukken ten gehore gebracht waar Boudewijn en Prinses Irene samen te horen waren. Ditmaal op orgel: Homage van Jan van der Roost, gebaseerd op de prachtige orgelsymfonie van Saint Saens en County Derry Air van Grainger. Boudewijn en het Harmonieorkest speelde ook afzonderlijk nog enkele stukken.

De presentatie was in handen van Boudewijn die levendig vertelde over  o.a. de geschiedenis van het carillon en de bouw van zijn eigen mobiele carillon dat bestaat uit maar liefst 50 koperen klokken. Zijn carillon trok dan ook veel bekijks bij het publiek.