De 12-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen geeft vrijdagavond 9 december een optreden in de Nieuwe Kerk te Huizen met het Harmonieorkest Prinses Irene onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Zo zal ook de harpiste Aimée van Deldenvan de partij zijn alsmede de lyrische tenor Ben Heijnen, onder andere zanger bij het Groot Omroepkoor. Esther Apituley zal de algehele presentatie van ‘Amira in Concert’ op zich nemen.

Amira werd twee jaar geleden internationaal bekend toen ze operaliederen zong in het programma Holland's Got Talent. Haar auditie werd op YouTube door miljoenen mensen bekeken.

Een gedeelte van de recette, in het bijzonder sowieso de opbrengst van de jeugdkaarten, zal worden gedoneerd aan Amira’s Stichting Gelukskinders. De stichting Gelukskinders is de liefdadigheidsorganisatie van Nederlands jongste operatalent. De stichting zamelt geld in om kinderen in kansarme gebieden te kunnen laten spelen. Zo opende Amira in 2014 al de tweede speeltuin in een township in Zuid-Afrika en inmiddels staat de realisatie van een derde in de planning.

“We hebben voor onze concerten wel eens buitenlandse belangstelling. Maar daarbij blijft het doorgaans bij België”, zegt Frans Bianchi, de voorzitter van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen. “Maar wat we met het geplande concert van de nu 12-jarige opera-ster Amira meemaken is onvoorstelbaar. We zijn medio september begonnen met de online- kaartverkoop maar er zijn nu al kaarten besteld en betaald vanuit Amerika, Canada , Chili, Ierland, Engeland, Polen, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en natuurlijk België”.
Voor verblijf in Huizen is een speciaal arrangement gemaakt door de organisatie van de fanclubdag en zijn hotelkamers en diners te reserveren bij Hampshire hotel – Newport Huizen.

Amira is bekend bij tientallen miljoenen mensen uit de hele wereld sinds zij de finale won van het tv-programma Holland’s Got Talent in 2013. Negen jaar jong was ze toen. Sindsdien is de wereldwijde belangstelling voor de operazingende Nijmeegse tiener alleen maar toegenomen. De actieve fanclub heeft al laten weten op die dag haar intrek te nemen in het Hampshire Hotel Newport in Huizen voor de fanclubdag.
Op 9 december zal Amira onder andere werken ten gehore brengen van Mozart, Puccini, Händel, Di Capua, Adam, Mascagni en Quarantotto & Sartori. Tijdens het concert, dat circa 2 uur zal duren, zal onder andere veel werk voorbij komen dat aansluit bij de periode in de aanloop tot Kerstmis zoals het Cantique de Noël / O, Holy Night van de Franse componist Adolphe Adam. Wat ook zeker niet zal ontbreken is het Sancta Maria/Intermezzo van Pietro Mascagni en het Ave Maria. Het orkest zal onder andere uitvoeren ‘Russian Christmas Music’ van Alfred Reed en het ‘On a Hymn Song of Philip Bliss’ van D.R. Holsinger. De tenor Ben Heijnen zal solo enkele werken van Johann Strauss jr. ten gehore brengen. 

Een deel van opbrengst van het concert wordt ingezet om te voorzien in speelgelegenheid voor minder bedeelde kinderen. Amira’s StichtingGelukskinders zal haar deel van de opbrengst inzetten in het speeltuinen-project voor kinderen in Zuid-Afrika, waarmee Amira begin 2014 al startte. Inmiddels wordt gewerkt aan de realisatie van een derde speeltuin.

Amira in Concert, is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur Huizen in samenwerking met muziekvereniging Prinses Irene en het Harmonieorkest Prinsees Irene Huizen o.l.v. dirigent Joop Boerstoel.

Meet & Greet met Amira is mogelijke van 18.30 – 19.15u.

Datum vrijdag 9 december
Tijd 20:15 uur
Locatie Nieuwe Kerk
Brede Enghlaan 281272 GS Huizen
Toegang
Standaard € 25,00
Kinderen t/m 14 jaar € 10,00

Het concert is UITVERKOCHT