Op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur geven drie blaasorkesten uit de omgeving een HaFaBra-concert in de Bethlehemkerk te Hilversum. HaFaBra staat voor: harmonie, fanfare en brassband. Het HaFaBra-concert wordt verzorgd door: het Gooisch Fanfare Orkest, onder leiding van Joop Nijholt, Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, onder leiding van dirigent Joop Boerstoel en Koninklijke Brassband Utrecht onder leiding van Pieter Koster. Luisteraars kunnen genieten van drie orkesten met elk hun eigen klankkleur en muziekstijl. Een avond vol muzikale afwisseling staat u te wachten.

Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen opent de avond. Het orkest bestaat uit 50 leden en komt uit in de 1e divisie. Voor uw informatie: net zoals in de voetballerij bestaan er in de wereld van HaFaBra verschillende divisies waarin orkesten onderling met elkaar strijden om de eerste prijs van het kampioenschap binnen hun divisie in de wacht te slepen. Kenmerkend voor een harmonieorkest is de uitgebreide bezetting. Naast houtinstrumenten (denk: fluit, hobo, klarinet), koper (bijvoorbeeld trompet, trombone) en slagwerk, maken ook de harp, piano en contrabas vaak deel uit van de bezetting.

Het Gooisch Fanfare Orkest (GFO) betreedt daarna het podium. Het GFO heeft 45 leden en speelt in de 3e divisie. Het GFO doet vaak mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en heeft een bloeiende jeugdopleiding. Kenmerkend voor de klankkleur van de fanfare zijn de bugels. Zij produceren een zachte, warme klank en vormen een groot deel van de bezetting. De houtgroep bestaat alleen uit saxofoons.

De Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) sluit de avond af. De enthousiaste brassband heeft leden uit de gehele regio Utrecht en daarbuiten (Zuid Holland, Gelderland, Noord Holland) en komt uit in de tweede divisie. De KBU won tweemaal een tweede plaats bij de Open Franse Kampioenschappen in Ambois. Een brassband is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en een percussiesectie.
Het is de eerste keer dat deze orkesten samen optreden. De avond is een niet te missen kans om het Nederlandse muzieklandschap te leren kennen.

HaFaBra-concert op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur in de Bethlehemkerk. De Bethlehemkerk is te vinden op de Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum. Toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.