Back to Top

Muziekvereniging Prinses Irene Huizen

Coronamaatregelen Prinses Irene

Het zal niemand ontgaan zijn, maar de maatregelen omtrent corona zijn aangescherpt.
Hierdoor moeten wij helaas besluiten dat de activiteiten en repetities van Prinses Irene in het gebouw tot en met 1 juni niet kunnen plaatsvinden.
Docenten mogen nog gebruik maken van het gebouw, om online les te geven of op anderhalve meter afstand. Nieuwjaarsconcert 2020

Op 1 januari 2020 geeft Harmonieorkest Prinses Irene traditiegetrouw haar Nieuwjaarsconcert!

Het thema dit jaar is 'Vier met muziekvereniging Prinses Irene ons jubileumjaar 2020!'.

De vereniging bestaat in 2020 maar liefst 75 jaar en tijdens dit concert blikken wij vooruit naar andere feestelijke gebeurtenissen in 2020 zoals de Formule 1 in Zandvoort, 75 jaar bevrijding, het Songfestival, Sail Amsterdam en het Beethovenjaar.

Locatie:  Erfgooierscollege, Graaf Wichman 175, Huizen
Aanvang:  16:00 uur
Toegang:  GRATIS

 

Herfstconcert 8 november

Op vrijdagavond 8 november geeft Harmonieorkest Prinses Irene een herfstconcert in eigen gebouw.
Zaterdag 9 november geven zij namelijk een concert in samenwerking met Philharmonie Gelre in Bennekom dus voor degene die helaas niet naar Bennekom kunnen komen, wilde het orkest toch graag hun mooie programma ten gehore brengen. Op het programma staat o.a. Hispania en Danzon No. 2

Het concert begint om 20:15 uur en zal ongeveer tot 21:00 uur duren. Na afloop bent u van harte uitgenodigd voor een drankje aan onze bar!

Datum:  8 november
Tijd:  20:15 uur
Toegang:  €5,-
Locatie:  IJsselmeerstraat 5a, Huizen

 

Oproep oud-leden!

 

2020 is een jubileumjaar. De muziekvereniging bestaat dan 75 jaar!

 

Wij zijn op zoek naar oud-leden, heb je gespeeld in:

* Harmonieorkest Prinses Irene

* (jeugd)Drumfanfare

* Jong Irene

* Princess Brass

* of een ander ensemble

 

Meld je dan aan voor de reünie in 2020. De reünie zal plaatsvinden op zaterdag 31 oktober 2020

Wij houden je op de hoogte van de plannen in ons jubileumjaar zoals:

De reünieborrel voor oud-leden.

Het reünieorkest concert met oud-leden van o.a. het Harmonieorkest en Jong Irene

Het reünieoptreden van oud-leden van de drumfanfare

 

Laat van je horen!

De jubileumcommissie

Corry Stoffelsma en Patricia Kramer

                                                                                             


Zonnig Huizerdagconcert

Afgelopen zaterdag 14 september opende Harmonieorkest Prinses Irene haar seizoen weer met een mooi concert op de Huizerdag bij de Oude Kerk in Huizen. Het was prachtig weer en het publiek genoot zichtbaar van de gezellige muziek!

Voor foto's KLIK HIER

Geslaagd openluchtconcert KrachtcentraleMet een flinke windkracht moest Harmonieorkest Prinses Irene afgelopen zaterdag alle zeilen bijzetten om de muziek op de lessenaar te houden maar onder leiding van kapitein Joop Boerstoel is er mooi openluchtconcert neergezet bij de Krachtcentrale!


Het concert had een nautisch thema. Zo werd er afgetrapt met de Suite from Water Music van Handel en kwamen er verschillende zeeliederen langs zoals Sea Songs en The Irish Washerwoman. Ook Pirates of the Caribbean mocht natuurlijk niet ontbreken.


Het was de eerste keer dat het Harmonieorkest speelde bij de Krachtcentrale maar gezien het enthousiaste publiek en de mooie locatie zou het wel eens voor herhaling vatbaar kunnen zijn!

Voor foto's KLIK HIER Openluchtconcert bij de Krachtcentrale


De Stichting Huizer Havendagen heeft laten weten dat het voor dit jaar niet haalbaar is om op de Huizer Havendag van 22 juni een cultuurprogramma te realiseren in het havenkommetje achter PorterHouse.

Muziekvereniging Prinses Irene, dat al ver gevorderd was met de voorbereiding van een optreden, heeft daarom besloten om zelf te kijken waar zij op kon treden.
 

De Krachtcentrale
Zij hebben De Krachtcentrale bereid gevonden om daar op 22 juni voor de deur vanaf 17.00 uur een zomers openluchtconcert te mogen geven van een uur, met een nautisch thema.

"We vonden het vorig jaar zo leuk om op te treden op het grote podium en denken ook wel dan mensen het leuk vinden om weer van een concert te genieten", aldus Trudy Hidding namens de muziekvereniging.

Pirates
"We hadden de datum toch al vrij gehouden en waren al druk bezig met het oefenen. We spelen bijvoorbeeld Riverdance, de medley van Pirates of the Caribbean en een passend stuk van Händel."

De muziekvereniging vindt het leuk om zichzelf op deze dag te presenteren als de mensen toch rondom de haven een bezoek brengen aan de Huizer Havendag en hoopt dat veel van hen het concert komen bijwonen.

Datum   zaterdag 22 juni
Locatie   Krachtcentrale, Havenstraat 76 Huizen
Tijd:   17:00 uur
Toegang   GRATIS