Back to Top

Muziekvereniging Prinses Irene Huizen

Dirigenten

Monika van Lier - Flute Choir Silversound

Monika studeerde dwarsfluit klassiek aan het conservatorium Düsseldorf. Na deze opleiding heeft zij een volledige jazzstudie gevolgd aan het conservatorium te Keulen.

Naast het spelen met een eigen jazzensemble en het componeren van o.a. didactisch materiaal, gaf zij les op de Clara Schumann Muziekschool in Düsseldorf in de vakken dwarsfluit, dwarsfluitorkest, jazzcombo en jazztheorie. 

In 1992 verhuisde zij naar Nederland en heeft sindsdien op de Muziekschool Hilversum en het Rotterdams Conservatorium les gegeven.

Verder heeft Monika van Lier diverse stukken voor jazzensembles en didactisch samengestelde stukken voor dwarsfluit geschreven.

Ook is een compositie van haar gearrangeerd  voor het Metropole orkest en uitgevoerd door haar echtgenoot Bart van Lier.

Naast het individueel les geven in haar lespraktijk in Huizen geeft zij sinds 2006 leiding aan een dwarsfluitensemble, destijds “Windkracht 10” genoemd, aangesloten aan Huismuziek “het Gooi”.

Sinds 2017 maakt het ensemble deel uit van Muziekvereniging Prinses Irene, onder de naam “Flute Choir Silversound”

 

 

Ron Mostaard - Princess Brass

Ron Mostaard is geboren op 20 november 1958 in een ludiek stukje van Amsterdam: De Albert Cuyp markt. Zijn eerste cornetlessen kreeg hij op 12-jarige leeftijd van de dirigent van het plaatselijke jeugdorkest van het Leger des Heils.

In 1978 werd hij toegelaten tot de vakopleiding van Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij als hoofdvak trompet heeft gestudeerd bij Theo Laanen en John Taber. In deze periode heeft hij ook koordirectie bij Frans Moonen gestudeerd. Na zijn overstap in 1980 naar het Utrechts Conservatorium is hij in 1985 afgestudeerd op trompet bij Ben Zaal.

Hij heeft werkervaring als docent Klein Koper opgedaan aan diverse muziekscholen in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht en Amstelveen. Als professioneel trompettist heeft hij gespeeld bij het Utrechts Stedelijk Orkest, de Amsterdamse Politiekapel, de Hoofdstadoperette, het Amsterdam Brass Quintet, Salsa d’Amsterdam en als freelancer bij diverse Lichte Muziekensembles. Als cornettist is hij 25 jaar verbonden geweest aan het Amsterdam Stafmuziekkorps van het Leger des Heils. 15 jaar als principal cornettist en 10 jaar als Eb Cornettist. Tevens is hij bijna 10 jaar onderkapelmeester van dit geweest.

Als solist heeft hij opgetreden in het gehele land maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong.
Onder de naam ‘Gouden Trompetten’ is hij te beluisteren met trompettist Jan van der Velde en de organist Martin Mans. In vrijwel iedere christelijke boek- en platenwinkel is wel een CD te vinden van dit ensemble. Tevens heeft hij veelvuldig opgetreden bij de EO en NCRV bij diverse geestelijke muziekprogramma’s.

Als orkestdirigent heeft hij ervaring opgedaan bij Brassband Concordia uit Vinkeveen, Fanfareorkest Gregorius in Duivendrecht, muziekvereniging de Eendracht uit Dronten, harmonieorkest Hubertus uit Almere en harmonieorkest Al-om uit Almere. Ook heeft hij een aantal jaren de artistieke leiding van de Drum- en Jeugddrumfanfare van Prinses Irene ingevuld. In de loop der jaren is hij in de Leger des Heilsmuziek actief geweest als jeugdkapelmeester, koor- en jeugdkoordirigent, onderkapelmeester en kapelmeester. Hij heeft gewerkt als instructeur in diverse internationale muziekkampen in Nederland en daarbuiten.

Buiten dirigent van Princess Brass is hij op dit moment dirigent van Brass Band Haarlem en Instructeur bij Showband Urk. Ook treed hij op als freelance coach van diverse Brass ensembles.
Tevens is hij werkzaam in zijn eigen bedrijf, Flevo music, voor verschillende opdrachtgevers als muziekregisseur, opnameleider, opnametechnicus en producer. Ook de hieruit voortvloeiende administratie en declaratie betreffende Buma/Stemra/Sena wordt door hem afgehandeld.
Ook heeft hij een bloeiende lespraktijk en geeft hij lezingen en workshops. Niet alleen over onderwerpen die ‘Trompetgericht’ zijn, maar ook over Opera en diverse andere algemene muzikale onderwerpen.

Corry Stoffelsma - Clarinet Choir

Corry Stoffelsma, geboren in Friesland, begon op 7 jarige leeftijd met klarinet spelen. Na de middelbare school heeft zij achtereenvolgens gestudeerd aan de conservatoria in Leeuwarden en Utrecht. In 1973 heeft zij haar studie met goed gevolg afgesloten met het behalen van het diploma solospel, hoofdvak klarinet. Al tijdens haar opleiding gaf zij klarinet/saxofoon les op meerdere muziekscholen.

Sinds 1988 is Corry woonachtig in Blaricum en vanaf september 1990 is zij begonnen met dirigeren. Zij heeft daarvoor het staatsexamen hafabra directie behaald. Corry is van 1990 tot 2010 dirigent geweest van harmonie orkest Jong Irene en sinds 1991 van het Irene Starters Ensemble. Vanaf december 2009 dirigeert zij ook het clarinet choir van Prinses Irene.

Naast het dirigeren heeft Corry een lespraktijk. Zij heeft al vele (jongere en oudere) mensen enthousiast gemaakt voor de muziek en voor de klarinet in het bijzonder. Tenslotte treedt Corry ook op als examinator bij de muziek examens van de KNFM.

Joop Boerstoel - Harmonieorkest Prinses Irene

De Vordense musicus Joop Boerstoel (1965) studeerde aan de Hogeschool Enschede sector Conservatorium (Ha/Fa directie en klarinet) en het Maastrichtse Conservatorium (orkestdirectie) Zijn docenten aan deze instituten waren o.a. Gert Buitenhuis en Jan Stulen.

Ter afsluiting van de studie UM Ha/Fa directie (Master) in 1991 dirigeerde hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en in datzelfde jaar leidde hij wederom dit orkest; ditmaal als geselecteerd cursist in het slotconcert van de “Eerste Internationale Dirigentencursus” in de Doelen te Rotterdam. Als cursusleider trad op de befaamde Amerikaanse dirigent Arnald D. Gabriel.

In juli 1993 won Joop Boerstoel de felbegeerde “Zilveren Dirigeerstok” tijdens de “Internationale Dirigentenwedstrijd” in het kader van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Ditmaal was de Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag het uitvoerende orkest.

Sinds 1995 is Joop Boerstoel ook internationaal actief. Zo werkte hij onder meer als als gastdirigent en cursusleider in Italië (o.a. Conservatorium van Como en de organisatie “Fe.Ba.Co”, Engeland (Royal Militairy School of Music “Kneller Hall” London en Royal Academy of Music), Australië (Monash University Wind Symphony Melbourne) en China (o.a. Children’s Palace School Orchestra, Beijing), Hongarije en Estland. In augustus 2001 dirigeerde hij het Zomer Orkest Nederland (HoogteZON) t.g.v. het vijftien jarig jubileum. Ook in 1989 en 1990 was hij al eens dirigent van dit projectorkest.

Als dirigent trad Joop Boerstoel op met diverse nationaal en internationaal bekende artiesten, waaronder Rian de Waal (, Bert van den Brink en Cor Bakker (piano), Ernst Daniël Smid (zanger) en Steven Mead (euphonium), the Dutch Swing College Band, Jörgen van Rijen (solotrombonist Koninklijk Concertgebouw), Jos Jansen (bastrombone Marinierskapel) alsmede de klarinettisten Eddy Vanoosthuyse (soloklarinettist Vlaams Radio Symfonieorkest), Jan Wijenberg (basklarinettist KMK/JWF), Arno Stoffelsma (klarinettist HGO) en Celeste Zewald (soliste en klarinettiste HBO).

Joop Boerstoel is momenteel dirigent van een drietal harmonieorkesten, functioneert als examinator voor muziekexamens en als jurylid voor solistenwedstrijden. Van 1989 tot en met 2004 was hij werkzaam als klarinetdocent aan ‘de Muzehof’ Centrum voor de Kunsten in Zutphen.

Bij uitgeverij “de Haske” werkte hij mee aan de ontwikkeling van de serie ‘Horen, Lezen & Spelen’. Een in 2002 gereed gekomen driedelige methode voor klarinet (en andere blaasinstrumenten). In 2005 was Joop als eindredacteur betrokken bij de uitgave van het boek ‘Het gecomponeerde kleinkind’ van auteur Hans Offringa. Een muzikale vertelling met via internet te downloaden improvisaties van Jan Vayne.

Sinds 1998 is Joop Boerstoel als senior consulent / adviseur muziek verbonden aan het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI) te Arnhem. In deze functie begeleidt hij o.a. componisten bij het schrijven van opdrachten, variërend van originele blaasmuziek, tot musicals en is hij mede verantwoordelijk voor het tot stand komen van de succesvolle concertserie HRFSTWND. Tussen 1999 en 2004 maakte Joop Boerstoel deel uit van het algemeen bestuur van de Bond van Orkestdirigenten (BvO), en heeft thans zitting in de redactie van het vakblad ‘de dirigent’, een uitgave van voornoemde vakorganisatie.

Vanaf 2012 is Joop Boerstoel werkzaam als adviseur muziek bij het RIC (Repertoire Informatie Centrum).

meer informatie: www.joopboerstoel.nl