Back to Top

Muziekvereniging Prinses Irene Huizen

Orkesten

Orchestra Next

Dirigent:           Peter Bosman

Repetitietijd:    donderdagavond van 20:00 tot 21:00

Heb je vroeger een instrument bespeeld en wil je dit weer oppakken? Dan is Orchestra Next is een orkest voor jou!

Onder leiding van Peter Bosman, repeteer je één keer per week in het gebouw van Prinses Irene en worden er door het jaar heen diverse concerten gegeven.

Mocht je niet meer over een instrument beschikken, dan is er de mogelijkheid tot het huren van een instrument van de vereniging. 

Informeer bij het instrumentenbeheer (zie Contact > Bestuur/Werkgroepen)

Flute Choir Silversound

Dirigent: Monika van Lier 
Repetitietijd: donderdagavond van 20:00 tot 22:00 (één keer in de twee weken repetitie)

 

Dit orkest bestaat enkel uit dwarsfluiten, waarbij hier naast de c-fluit, de piccolo en de altfluit gespeeld worden. Graag zouden wij ook nog een basfluit erbij willen hebben.

Dit orkest was vroeger aangesloten aan de organisatie Huismuziek het Gooi, met de naam Windkracht 10. De organisatie is in 2010 opgeheven en heeft daarna jaren zelfstandig verder bestaan. Wij zijn nu blij om ons bij de Muziekvereniging Prinses Irene aan te sluiten. Wij zijn momenteel met ongeveer 10 leden. Het zou leuk zijn als wij het ensemble door andere geïnteresseerde dwarsfluitisten kunnen uitbreiden.

Het Flute Choir Silver Sound gaat deel uitmaken van de voorjaars- en najaarsconcerten van de vereniging, maar bij aanbod spelen wij ook graag nog op andere gelegenheden.
Ons muziekrepertoir gaat van barok muziek tot moderne muziek, zoals folkloristische themata en pop/jazzstukken.

Er is altijd mogelijkheid om een repetitie bij te wonen of ook mee te spelen.  

Harmonieorkest Prinses Irene

Dirigent:           Joop Boerstoel  

Repetitietijd:    vrijdagavond van 20:00 tot 22:15

 

Het Harmonieorkest speelt al ruim 25 jaar in de 1e divisie.
Onder leiding van dirigent Joop Boerstoel wordt een gevarieerd repertoire gespeeld, van typische concourswerken tot musicalarrangementen. Het orkest telt zo'n 50 leden.


Uitdagingen gaat dit orkest graag aan. Het orkest geeft meerdere concerten per seizoen. Vooral bij het nieuwjaarsconcert wordt thematisch vaak verrassend uitgepakt. Het Harmonieorkest heeft regelmatig opgetreden met bekende nationale en regionale artiesten. Zo heeft het orkest al eens samengewerkt met Margiet Eshuijs, het Willem
Breuker Kollektief, Ernst Daniël Smit, Ani Avramova (pianist), Arno Stoffelsma (klarinettist Het Gelders Orkest), jazz violist Tim Kliphuis, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en beiaardier Boudewijn Zwart.

Heeft u belangstelling en speelt u minimaal op C-niveau, dan is het Harmonieorkest van Prinses Irene misschien wel wat voor u. Er is plaats voor verschillende instrumenten.

Vacatures
Op dit moment is het Harmonieorkest vooral opzoek naar: 

- Euphonium
- Bastuba
- Drummer
- 2e trombone
- 1e en 2e hobo
- 1e en 2e fagot

Het Harmonieorkest repeteert op de vrijdagavond van 20:00 tot 22:15 (met pauze). 


Volg het Harmonieorkest ook via facebook:Voor vragen of opmerkingen kan contact opgenomen worden met de Werkgroep Harmonieorkest
Afmelding voor de repetitie kan bij  Esther Bleeker.Archief activiteiten:

2007 Lentewindproject 

2009 KNFM Concours Zaandijk

2010 Kunst en Cultuur concert i.s.m Ani Avramova  

Princess Brass

Dirigent:             Ron Mostaard

Repetitietijd:      woensdagavond van 20:00 tot 21:30

Dit ensemble bestaat uit een groep van ongeveer 10 koperblazers en staat onder deskundige leiding van Ron Mostaard. De muziek die Princess Brass speelt, is op te splitsen in drie groepen. 

Als eerste lichte ensemblemuziek, onder andere van componisten als: Kees Schoonenbeek, André Waignein en Girolamo Frescobaldi. Muziekstukken als: Pleasure, Easy Brass Ensemble Album, Vivat Mozart en Canzona Frescobaldi. Deze spelen het ensemble met veel plezier. 

Ook gedragen muziek zit in het repertoire. Muziek van Stephen Bulla, James Curnow en Paul Curnow zijn voor de Princess Brass zeker niet onbekend. De Princess Brass speelt dan ook nummers als Miller Magic, Strike up the Band en Summertime. Ook het spelen van koraalachtige muziek hoort hierbij. Daarnaast speelt Princess Brass popmuziek en gelegenheidsmuziek. Zo spelen zij onder andere Everybody Needs Somebody, maar ook bepaalde stukken met kerst en koninginnedag mogen niet in het repertoire ontbreken. 

Het mag dus gezegd worden dat Princess Brass een veelzijdig repertoire heeft. 

Princess Brass biedt net dat beetje meer en is een goede mogelijkheid om de individuele kwaliteiten te vergroten. Het komt aan op samenspel, want dat is juist zo belangrijk in een kleine groep. Speelt een muzikant een noot of een accent niet, dan wordt dit in deze kleine groep direct opgemerkt!

Princess Brass is regelmatig te horen en te zien in Huizen maar is ook daar buiten geen onbekende. 

Speel gerust eens mee met Princess Brass of kom eens luisteren. Ze repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in het verenigingsgebouw.

 

Clarinet Choir

Dirigent:                 Corry Stoffelsma

Repetitietijd:         woensdagavond van 20:00 tot 21:30 (één keer in de twee weken)

In 2018 bestond het Clarinet Choir 10 jaar.

We zijn begonnen als een klarinetten gelegenheids-orkest en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig orkest met 15 klarinettisten.
Sinds 2018 is Corry Stoffelsma dirigent van het CC, met eigen muziek keuzes en optredens. Onder andere in de Boerderij, de Engel, Harderwijk en ook met diverse solisten.
Speel je ook klarinet, es, bes, alt of bas, je bent welkom bij het Clarinet Choir.
Neem contact op of kom langs (met instrument), we repeteren om de week op woensdagavond.